Voorraden vormen een noodzakelijke buffer om in een onzekere wereld inkoop, productie en verkoop soepel en betrouwbaar te laten verlopen. Maar voorraden kosten ook geld en brengen risico’s met zich mee. Hoe bepaal je de optimale balans? Wij helpen je om jouw voorraadbeheer slimmer te maken. Voorraad in de juiste hoeveelheid op de juiste plek en op het juiste moment. Intelligent voorraadbeheer, met beduidend lagere voorraadkosten en liefst ook nog een verbeterde leverbetrouwbaarheid.

 

CQM helpt jouw voorraadbeheer slimmer te maken

CQM heeft vier stappen ontwikkeld om de optimale balans tussen voorraad en leverbetrouwbaarheid te vinden en te behouden. En dus een perfecte beschikbaarheid tegen de laagste kosten. Afhankelijk van jouw vraag en situatie bepalen we sámen of we één of meerdere stappen doorlopen. In nauwe samenwerking met jouw specialisten en met inbreng van jouw eigen ervaring.

Stap 1 – Analyse: Samen met jouw specialisten brengen we de voorraden in uw logistieke keten in kaart. Deze analyse geeft aan waar de knelpunten zitten en met welke mogelijke oplossingsrichting de grootste verbeteringen kunnen worden bereikt.

Stap 2 – Oplossing: We bepalen de beste voorraadstrategie. Waar komen de voorraden te liggen en hoe moeten ze worden beheerd? Dat doen we op basis van analyses van de toekomstige klantvraag en leveranciersaspecten. Hierbij nemen we ook de impact op de integrale logistieke kosten mee.

Stap 3 – Implementatie: CQM ondersteunt je bij de verbetering van de planningsprocessen en de training van jouw planners. Ook kunnen we jou helpen met het inrichten, aanpassen of vervangen van jouw planningssystemen.

Stap 4 – Borging: De wereld om ons heen verandert voortdurend. Om de gekozen oplossing toekomstvast te maken implementeren we op specifieke plaatsen in jouw processen en systemen ‘thermometers’. Dit stelt je in staat de kwaliteit van de uitvoering te monitoren en veranderingen in de omgeving te signaleren. Je kunt dan snel en adequaat reageren en zo de balans op het gewenste niveau houden.

 

Ook de optimale balans in voorraadbeheer bepalen?

Met intelligent voorraadbeheer bereik je de optimale balans tussen voorraad en leverbetrouwbaarheid. En dus de laagste voorraadkosten. Wil jij dat ook? Neem dan contact op met Jan van Doremalen. Voor meer details over onze aanpak lees onze voorraadmanagement-leaflet.

 

Klik op de afbeelding om de Nederlandstalige of Engelstalige leaflet te openen in pdf.

         

Jan van Doremalen
Jan van Doremalen helpt je graag verder Neem contact op