Wanneer een kwantitatieve analyse wordt uitgevoerd over jouw bedrijf helpt dit meer inzicht te krijgen in jouw organisatie. CQM is een expert op dit gebied en verzamelt aan de hand van jouw vraag, pijnpunt of opportuniteit (numerieke) gegevens van jouw organisatie. Over deze gegevens worden vervolgens gericht kwantitatieve analyses uitgevoerd. Deze kwantitatieve analyses geven harde feiten weer en geven inzichten in je organisatie. Een dergelijke analyse biedt de mogelijkheid betere beslissingen te nemen voor jouw bedrijf in de toekomst.

 

Waarom is een kwantitatieve analyse belangrijk?

Kwantitatieve gegevens uit de analyse geven veel inzichten in jouw bedrijf. CQM kan je aan de hand van het combineren van de gegevens uit de grafieken, tabellen en cijfers gericht advies geven.

CQM heeft veel ervaring op het gebied van advies geven aan de hand van de kwantitatieve analyses. Zo gaf CQM, door het analyseren van de analyses, advies aan Stiho om het voorraadbeheer scherper aan te sturen, een aantal interne transportbewegingen te schrappen en de processen in het magazijn beter af te stemmen op de eisen uit de markt. Dit resulteerde in een daling van 15% van de kosten en in een betere service.

CQM ondersteunde ook de kwaliteitsafdeling van D.E met als doel het aantal klantenklachten verder te verlagen. CQM heeft door middel van diepgaande kwantitatieve analyses van de klachten een passend advies gegeven op basis van beschikbare productiegegevens en experimenten.

Kwantitatieve analyses hebben op vergelijkbare wijze in elke sector hun meerwaarde bewezen. Dit kan een kwantitatieve analyse ook voor jouw bedrijf bewijzen.

 

Welke kwantitatieve analyse is het beste?

Het is vaak een lastig proces om te bepalen welke analyse er moet worden uitgevoerd. CQM is gespecialiseerd in kwantitatieve analyses en kan jou hierbij helpen. Er zijn namelijk veel technieken en analyses beschikbaar en het is belangrijk dat er zorgvuldig wordt gekozen voor de beste manier. Zo kunnen er analyses met ANOVA, lineaire regressie, Markov ketens, lineair programmeren en ga zo maar door worden gekozen. De vraag die beantwoord moet worden en de data die daarvoor beschikbaar is zijn in elke situatie anders. Elke situatie zal geanalyseerd moeten worden met een specifieke methode. Onze praktijk experts weten hoe en kunnen je snel vooruit helpen!  

 

Hoe kan CQM jou helpen met jouw kwantitatieve analyse?

Wij kunnen je helpen om snel inzicht te krijgen via een passende kwantitatieve analyse. CQM kan onder andere jouw transport, logistieke keten of ontwikkelproces in kaart brengen. Wil je dat? Arjen Vestjens staat voor je klaar!

 

Lees meer over:

Data science
- Statistische analyse
- Supply Chain Analytics

Arjen Vestjens
Arjen Vestjens helpt je graag verder Neem contact op