Met het ontwikkelen van nieuwe producten en processen onderscheid je je van de concurrent. Het is daarom van levensbelang de markt steeds snel, met de juiste producten van hoge kwaliteit te kunnen bedienen. Dit start met het helder krijgen van de klantwensen en deze vertalen in meetbare eindproductspecificaties. In het daaropvolgende traject van Concept design naar Release for production draait het om snappen wat kritisch is, weten wat nodig is en wat haalbaar is gegeven de maakprocessen. Dit om problemen bij marktintroductie te voorkomen. Wij helpen je eenvoudiger, sneller én beter te ontwikkelen. 


Maak klantwens kwantitatief 

Alles staat of valt met het concretiseren van de marktvraag: wat wil jouw klant? Samen brengen we de klantwens kwantitatief in kaart. Vage termen zoals ‘mooi’, ‘snel’ of ‘gebruiksvriendelijk’ zetten we om in concrete kwaliteitseisen. Daarbij stellen we prioriteiten in producteigenschappen en -prestaties, zodat een haalbaar product ontstaat met een optimale balans tussen kwaliteit en kosten. Op die manier helpen we bedrijven om de juiste ontwikkeltrajecten te definiëren en selecteren, zodat alleen kansrijke innovatieprojecten worden doorgezet. Met als einddoel natuurlijk een zo tevreden mogelijke klant!

 

Vroegtijdig signaleren

Het is een voortdurende uitdaging om jouw product foutloos in de markt te zetten. Je wilt technische problemen voorkomen of tenminste vroeg signaleren. Imagoschade? Dat wil je niet! Daarom moet je vertragingen door haperingen in het ontwikkeltraject, logistieke problemen door uitgestelde productintroductie en product recalls vóór zijn. CQM helpt je al in een vroeg stadium de performance van je product te voorspellen. Samen met de engineers stellen we ‘transferfuncties’ op, die de eindproductspecificaties vertalen naar component- en procesparameters. Zo kunnen we alternatieven in het ontwerp doorrekenen, het effect van maaktoleranties voorspellen en de vereiste kwaliteit zo dicht mogelijk benaderen. Daarbij nemen we aspecten als levensduur van het product natuurlijk ook mee. Dit alles geeft vroegtijdig inzicht in de werking van het product en de processen, waardoor je problemen voorkomt en niet achter de feiten aanloopt. 

 

Industrialisatie 

Als het basisontwerp is bepaald, bereid je het nieuwe product voor op (massa)productie. De productielijn wordt ingeregeld en geoptimaliseerd. Hoe krijg je zo snel mogelijk een stabiel en voorspelbaar proces dat aan de gestelde eisen voldoet? Onder andere door het statistisch aantonen dat aan de hoge eisen van productie is voldaan en het factbased zoeken naar oorzaken van spreiding. 

 

Problem solving

Door omstandigheden kunnen problemen zich af en toe alsnog manifesteren nadat jouw product is vrijgegeven. Soms is de prestatie van de productie of assemblage niet helemaal zoals je wilt. Of treden er plotseling problemen op in jouw eigen processen of van toeleveranciers. Het kan ook zijn dat je een doorbraak wilt bereiken in het terugbrengen van klantenklachten, uitval of ‘costs of poor quality’. CQM zorgt er samen met jou voor dat je je processen beter beheerst, zodat problemen voor eens en altijd opgelost worden!

 

Wil jij jouw innovatie ook zo succesvol mogelijk maken?

Wij helpen je eenvoudiger, sneller én beter te ontwikkelen. Dat doen we al jaren voor kleine en grote bedrijven in Nederland. En als je wilt, ook voor jou. Peter vertelt je er graag meer over!

CQM’s trackrecord in de industrie gaat al bijna 45 jaar terug. We werken altijd in nauwe samenwerking met marketing, ontwikkeling en/of engineering en het liefst in korte iteraties. Het is onze ervaring dat de combinatie van domeinkennis van de klant met onze modelleringsexpertise grote meerwaarde biedt en tot het best mogelijke eindresultaat leidt. We bieden hier ook trainingen in aan, zodat jouw mensen zelfstandig in de praktijk aan de slag kunnen. Check hiervoor onze Trainingen!

 

 

Innovation subgebieden

Peter Stehouwer
Peter Stehouwer helpt je graag verder Neem contact op