Wat is een Service Control Tower?

Een Service Control Tower (SCT) is een centraal systeem waarop je alle voor jou relevante informatie binnenkrijgt. Gegevens waar je binnen de service logistiek mee te maken hebt. Op basis daarvan kun je het overzicht binnen je logistieke keten behouden, voorspellingen maken en beslissingen nemen. Denk hierbij aan data afkomstig uit fysieke assets zoals printers, MRI-scanners, vliegtuigen en zelfs gehele productielijnen. Van verschillende aspecten wordt data verzameld en gekoppeld in de Service Control Tower. Voorbeelden zijn de staat van je assets, welke reserve-onderdelen er op welke locaties beschikbaar zijn en hoeveel monteurs wanneer aanwezig zijn. Ook het opleiden van service engineers en inzicht verkrijgen in je performance contracten behoort tot de SCT.

 

Service Control Tower: online dashboard

Kortom: Je kunt het zo gek niet bedenken, of de data is te koppelen binnen een integraal punt, de Service Control Tower. Vanuit een (online) dashboard krijg je hulp bij het nemen van tactische, operationele en strategische beslissingen. Oftewel slimme, centrale aansturing die ondersteuning biedt bij de dilemma’s en vraagstukken waar je als service logistieke dienstverlener mee te maken hebt!


Ook een Service Control Tower?

Benieuwd naar de status van de Service Controle Tower binnen jouw organisatie en wil je weten waar je kunt groeien? Doe dan mee aan de Quick Scan of neem contact op met Minou Voortman!

 

Minou Voortman
Minou Voortman helpt je graag verder Neem contact op