Data Science in de nacht

Ook in 2017 organiseert CQM de Nacht van Eindhoven, een wedstrijd tussen teams van verschillende universiteiten. Tijdens de nacht van 8 op 9 juni 2017 werken teams van ieder drie studenten aan vier uitdagende opdrachten op het gebied van toegepaste statistiek, operations research en optimalisatie. Het overkoepelende thema is dit jaar data science, een onderwerp waar CQM in gespecialiseerd is.

De vier verschillende opdrachten zijn gebaseerd op de praktijkervaring van de medewerkers van CQM, gecombineerd met hun creatitiviteit. Zo vragen we studenten verschillende technieken toe te passen om voorspellingen te maken, teksten te analyseren, een goede route te plannen die voldoet aan allerlei randvoorwaarden en om een goede strategie uit te werken, gegeven onzekere omstandigheden.

De deelnemende universiteiten en studieverenigingen in 2017 zijn: TU Eindhoven (Gewis en Industria), Universiteit Maastricht (Scope | Vectum), Universiteit Utrecht (A-Eskwadraat), TU Delft (Christiaan Huygens), Universiteit Leiden (De Leidsche Flesch), VU Amsterdam (Storm) en Universiteit Twente (W.S.G. Abacus).

Wij hebben heel veel zin in een gezellige nacht en zijn erg benieuwd naar de originele ideeën en oplossingen van de deelnemende studenten. Via www.nachtvaneindhoven.nl en onze Facebookpagina houden we iedereen op de hoogte van actuele ontwikkelingen en het verloop van de elfde editie van de Nacht van Eindhoven!

 

Wieke Selten MSc

Wieke Selten MSc

Consultant