Voorraadbeheer – Dé optimale balans tussen voorraad en leverbetrouwbaarheid

Uw voorraadbeheer kan zorgen voor besparing

Voorraden vormen een noodzakelijke buffer om in een onzekere wereld inkoop, productie en verkoop soepel en betrouwbaar te laten verlopen. Maar voorraden kosten ook geld en brengen risico’s met zich mee. Hoe bepaalt u de optimale balans? Wij helpen u om uw voorraadbeheer slimmer te maken. Voorraad in de juiste hoeveelheid op de juiste plek en op het juiste moment. Intelligent voorraadbeheer, met beduidend lagere voorraadkosten en liefst ook nog een verbeterde leverbetrouwbaarheid.

 

CQM helpt uw voorraadbeheer slimmer te maken

CQM heeft vier stappen ontwikkeld om de optimale balans tussen voorraad en leverbetrouwbaarheid te vinden en te behouden. En dus een perfecte beschikbaarheid tegen de laagste kosten. Afhankelijk van uw vraag en situatie bepalen we sámen of we één of meerdere stappen doorlopen. In nauwe samenwerking met uw specialisten en met inbreng van uw eigen ervaring.

Stap 1 – Analyse: Samen met uw specialisten brengen we de voorraden in uw logistieke keten in kaart. Deze analyse geeft aan waar de knelpunten zitten en met welke mogelijke oplossingsrichting de grootste verbeteringen kunnen worden bereikt.

Stap 2 – Oplossing: We bepalen de beste voorraadstrategie. Waar komen de voorraden te liggen en hoe moeten ze worden beheerd. Dat doen we op basis van analyses van de toekomstige klantvraag en leveranciersaspecten. Hierbij nemen we ook de impact op de integrale logistieke kosten mee.

Stap 3 – Implementatie: CQM ondersteunt u bij de verbetering van de planningsprocessen en de training van uw planners. Ook kunnen we u helpen met het inrichten, aanpassen of vervangen van uw planningssystemen.

Stap 4 – Borging: De wereld om u heen verandert voortdurend. Om de gekozen oplossing toekomstvast te maken implementeren we op specifieke plaatsen in uw processen en systemen ‘thermometers’. Dit stelt u in staat de kwaliteit van de uitvoering te monitoren en veranderingen in de omgeving te signaleren. U kunt dan snel en adequaat reageren en zo de balans op het gewenste niveau houden.

 

Wilt u ook de optimale balans bepalen?

Met intelligent voorraadbeheer bereikt u de optimale balans tussen voorraad en leverbetrouwbaarheid. En dus de laagste voorraadkosten. Wilt u meer weten? Voor meer details over onze aanpak lees onze voorraadmanagement-leaflet. Wilt u weten hoe uw bedrijf de optimale balans kan bereiken? Neem dan contact op met Jan van Doremalen.

 

 

Klik op de afbeelding om de Nederlandstalige of Engelstalige leaflet te openen in pdf.

         

Dr. ir. Jan van Doremalen

Dr. ir. Jan van Doremalen

Partner